Gaat u ook voor de juiste energietransitie...!?

De Energietransitie is in volle gang.

Het klimaatakkoord van Parijs eind 2015 benadrukt de urgentie van de energietransitie, niet voor niets staan het beperken van de opwarming van de aarde en het uitbannen van fossiele brandstoffen centraal.

De in het klimaatakkoord voorgestelde maatregelen raken de hele samenleving. Overheden hebben daarbij een belangrijke sturende, stimulerende en faciliterende rol.

Het is "voor elkaar-met elkaar" .

We staan aan de vooravond van grote veranderingen als het gaat om aanpassingen van woningen en gebouwen. Is uw woning of gebouw klaar voor de energietransitie... wat komt er zoal bij kijken.. of nog duidelijker: Is uw woning of gebouw toe om van het gas af te gaan of worstelt u ook met de vraag: "Wat moet ik doen als mijn woning van het gas af moet...!?”

Het draagvlak voor de energietransitie is nog niet groot, het vergt nog veel uitleg en begeleiding. Welke mogelijkheden zijn er en wat zijn de gevolgen? Gaan we voor windenergie, zonne-energie, biomassa-groengas of wordt het waterstof...of...? Energietransitie: hoe vertellen je het de burger, hoe betrekken je de burger bij het proces, laat ze meepraten, meedenken enz.

Fijn dat u op mijn site bent komen kijken, mijn naam is Arnold J. de Groot, na een carrière als Technisch Officier bij de Koninklijke Marine zet ik mij vanuit mijn bedrijf   GrootAJ -advies voor Project -en duurzaamheidmanagement ruim tien jaar in voor een duurzamer Nederland.

Zo ben ik betrokken geweest bij diverse duurzaamheid projecten, als initiator voor samenwerkingsverbanden binnen de bouwkolom; als manager van de verduurzamingvereniging "SLIM wonen met energie" initieel een initiatief van de overheid met meer 100 bedrijven uit de bouwkolom; Energieadviseur bij diverse verduurzamingsinitiatieven van gemeenten; Energiecoach/adviseur voor de drie Noordelijke provincies ter ondersteuning van Samenwerking Noord-Nederland (SNN) te Groningen, bij technische/energetische adviezen ter ondersteuning van duurzaamheidsleningen en subsidies.
O.a. voor de provincie Groningen als energiecoach/adviseur bij het project “waardevermeerdering” in het kader van de aardbevingsschade in de provincie Groningen.

Vanuit mijn passie voor verduurzaming en technische expertise ben ik beschikbaar en zet ik mij graag op parttime -of projectbasis in om projecten te leiden dan wel een bijdrage te leveren bij het implementeren van uw energietransitie in gemeente/regio of bedrijf.