Actueel Nieuws

Inspectie beboet 23 eigenaren van gebouwen zonder energielabel!

 

Bedrijfspand/woning verhuren of verkopen, zorg voor een (definitief) Energielabel.

 

De Inspectie Leefomgeving en Transport (hierna: ILT) ziet toe op de naleving van de verplichting van het hebben van een energielabel. Nederland heeft zich hiertoe verplicht in het Energieakkoord. Het maakt voor de ILT niet uit of u op grond van de koopovereenkomst hebt afgesproken geen label te verstrekken dit geldt ook bij verhuur!

Bij het leveren van een pand zonder hierbij een definitief energielabel te verstrekken, kan een sanctie aan de verkoper worden opgelegd. Dit kan gaan om een last onder dwangsom met de verplichting om alsnog een label aan te vragen maar er kan ook direct een boete van maximaal € 400, =  voor woningen en €20.500,= voor bedrijfspanden (utiliteiten) worden opgelegd. De afgelopen maanden heeft de ILT diverse sancties opgelegd en berispingen gegeven.

Ook lokale overheden dienen hun vastgoed te voorzien van energielabels, voor de Gemeente Sudwest -Fryslan zijn wij hier druk mee bezig!

Zie ook:  

https://www.ilent.nl/actueel/nieuws/2017/10/19/boetes-voor-verkoop-utiliteitsgebouwen-zonder-energielabel   en   https://nos.nl/artikel/2167087-huisverkopers-zonder-energielabel-riskeren-boete.html 

Laat daarom uw Bedrijfs- pand(en) en/of woning(en) labelen!

Energielabel voor bedrijfspanden (utiliteit EPA-U) en /of woning (EPA-W) nodig, wij kunnen het snel en voordelig voor u regelen.

Ook verzorgen wij het omzetten van het voorlopig label naar een definitief label, het valideren van het definitief energielabel doen wij via de RVO-applicatie: https://www.energielabelvoorwoningen.nl (u kunt ons vinden onder: A(rnold) de Groot, GrootAJ-Energieadvies )

 Meer nieuws

30 aug.Er zijn weer Subsidies Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)
15 jul.Vanaf 3 juli 2019 verandert het boetebeleid bij het energielabel voor woningen.
07 jan.GrootAJ-Advies inzetbaar bij projecten om uw energietransitie te implimenteren, "Energietansitie voor elkaar-met elkaar"!
26 sep.Bijscholing EPA-W
07 mrt.Heeft uw kantoorpand al minimaal het energielabel C, het niveau 2023 ???